فواید بی نظیر سبزی قورمه

 همانطور که می دانید سبزی قورمه دارای فواید و خواص فراوانی است و به دلیل استفاده از سبزیجات معطر و تازه سرشار از انواع ویتامین ها، غذایی سالم و مقوی است.

لوبیا سرشار از فیبر و پروتئین است، در حالی که گوشت قرمز که همه می دانیم حاوی پروتئین زیادی است.

این مواد در طب سنتی خواص درمانی زیادی دارند و چه در غذا و چه به تنهایی استفاده شوند بسیار مورد استقبال قرار می گیرند.

انواع سبزی های قورمه عبارتند از اسفناج، پیازچه، کرفس، تره و فلفل. در زیر به خواص و کاربردهای دارویی سنتی این گیاهان اشاره می کنیم، امیدواریم مفید واقع شود.

غذا و طب سنتی

بومادران که عمدتاً برای رنگ آمیزی و درخشندگی سوپ سبزیجات استفاده می شود، گیاهی است با برگ های سبز پهن.

این گیاه منبع خوبی از ویتامین A است و به همین دلیل در حفظ سلامت چشم موثر و مفید است.

به دلیل طبیعت نسبتا سردی که دارد برای افراد گرمسیر مناسب است. اما افراد خونسرد می توانند از این گیاه در فصول خاص مانند فصل گرم استفاده کنند.

با مصرف اسفناج در یک وعده، حدود 40 درصد آهن دریافتی روزانه بدن تامین می شود. بیماری به نام پلاگر وجود دارد که ناشی از کمبود ویتامین B3 در بدن است، علائم آن شامل تشنج، ضعف، بی اشتهایی و غیره است.

اسفناج گیاهی سرشار از ویتامین B3 است و به درمان این بیماری کمک زیادی می کند. اسفناج برای کسانی که از یبوست رنج می برند بسیار مفید است.

همچنین برای سرفه، سوزش دهان، تشنگی مکرر مفید است، زیرا این علائم در افرادی که عرق می کنند بیشتر است و اسفناج برای طبع سرد آن بسیار مفید است.

استفاده از اسفناج برای کسانی که به دلیل حرارت بالا از گرما یا سردرد رنج می برند بسیار توصیه می شود.

داروی برگ ریشه برگ

در کتب طب عامیانه تار را با نام هایی چون گادنا، کرات البکال و کرات المیده نوشته اند. این گیاه گیاهی است دراز، باریک و کمی خمیده به رنگ سبز با دانه های ریز داخل خاک.

از نظر طب سنتی صبح ها گرم و خشک است. اگر این سبزی ها یا گیاهان در وعده غذایی اصلی گنجانده شوند یا همراه با غذا مصرف شوند به هضم غذا کمک کرده و از طعم تلخ جلوگیری می کنند.

یکی از خواص مهم این گیاه جلوگیری از رطوبت و باد است. استفاده از این گیاه دو یا چند بار در هفته می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و پروستات را کاهش دهد.

تره فرنگی سرشار از منگنز، ویتامین B6، ویتامین C و آهن است. و این ویتامین ها خون را تثبیت می کنند.

جعفری یک سبزی در طب سنتی است

جعفری یکی از سبزیجات سالم و پرطرفدار است که در اکثر غذاهای ایرانی استفاده می شود.

جعفری سرشار از ویتامین است. مانند سایر سبزیجات به هضم غذا کمک می کند.

افراد مبتلا به کم خونی حتما باید از جعفری در برنامه غذایی خود استفاده کنند. بهتر است جعفری را با غذاهای اصلی مصرف کنید.

خوردن جعفری خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. خوردن جعفری بوی بد دهان را هنگام خوردن سیر از بین می برد.

افرادی که از گواتر رنج می برند مصرف سبزی ها را فراموش نکنند. افرادی که مشکلات بینایی یا شب کوری دارند، حتماً باید جعفری را در برنامه غذایی خود بگنجانند، اما نباید زیاد جعفری بخورند، زیرا باعث کاهش جریان خون در بدن می شود و مصرف زیاد جعفری برای زنان باردار مناسب نیست. به این معنا که

پختن جعفری نباید زمان زیادی ببرد، زیرا خواص آن بسیار کم است، اما متأسفانه در دستور پخت مثلاً سبزی ها را به مقدار زیاد سرخ می کنیم و به آن روغن اضافه می کنیم. اگر اشتباه کنیم، تمام کیفیت محصول سبزی را از بین می بریم.

گشنیز در طب سنتی یک سبزی است

گشنیز گیاهی معطر است که در انواع غذاها از جمله سوپ سبزی، سوپ سبزی و انواع سوپ استفاده می شود.

این گیاه در پیشگیری از مسمومیت غذایی موثر است و خوردن آن با غذای اصلی از اسیدی شدن آن جلوگیری می کند.

گشنیز از نظر طب سنتی سرد و خشک است. خوردن رنگین کمان تشنگی را برطرف می کند. گشنیز ضد نفخ و سوزش سر دل است. خوردن این گیاه برای دهان و دندان نیز مفید است و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.

شیلی در طب سنتی

از شنبلیله در طب سنتی برای درمان دیابت، زخم معده و سوزش سر دل، درمان گلودرد و تقویت قلب استفاده می شود.

این گیاه که یکی از گیاهان بومی ایران است دارای خواص دارویی فراوان و دارای خواص گرم و خشک می باشد. از برگ، دانه و ساقه این گیاه می توان استفاده کرد. یکی از مهمترین خواص این گیاه کاهش کلسترول خون است.

این گیاه در طب سنتی برای درمان دیابت استفاده می شود. به طور کلی می توان گفت که این گیاه دارای خواص ضد دیابت و ضد قند خون است، اما در حالی که این گیاه را نباید به مقدار زیاد مصرف کرد، استفاده از این گیاه در غذاهایی مانند سوپ سبزیجات توصیه می شود. فقط از مقادیر کم برای افزودن عطر و طعم غذاها استفاده کنید. مصرف زیاد آن برای زنان باردار خوب نیست.

داروهایی مانند آسپرین یا مهارکننده های MAO را نباید همزمان با شنبلیله مصرف کرد و باید حداقل دو ساعت بین این دو فاصله باشد.

لوبیا سبز در طب سنتی

حبوبات یکی از غذاهای اصلی ماست و می توان از آن در انواع خورش ها مانند خرما سبزی استفاده کرد.

این ماده خاصیت چاق کنندگی دارد و برای کسانی که لاغر هستند یا تمایل به افزایش وزن دارند مفید است.

لوبیا قرمز که بیشتر در سوپ سبزیجات استفاده می شود برای کسانی که مزاج گرم و سرد دارند مفید است و نوعی ادرار آور است.

لوبیا می تواند به حذف گاز و باد از بدن کمک کند. اما معایبی هم دارد. اگر حبوبات هنگام مصرف خیس نشوند، بسیار پف می کنند و هضم آن را کند می کنند. هنگامی که همراه با نخود، نمک، روغن زیتون و آویشن استفاده شود، تورم کاهش می یابد.

گوسفند در طب سنتی

همانطور که می دانید گوشت گوسفند منبع بسیار خوبی از پروتئین است و مصرف آن در رژیم غذایی بسیار ضروری است.

گوشت بسیار مغذی است و خون ساز است. بیشتر گوشت ها را می توان از نظر طبیعت گرم در نظر گرفت. بهتر است گوشت تازه مصرف شود. هر چه گوشت بیشتر در یخچال بماند از خواص آن کاسته می شود.

خوردن گوشت باعث افزایش توانایی جنسی و تولید سلول های جنسی بیشتر می شود. طبق طب سنتی، قسمت های بالای گوسفند مانند گردن و سر بهتر از قسمت های پایینی مانند ران است، زیرا گوشت ران کمی سفت تر است و هضم آن بیشتر طول می کشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد